Ruđer Bošković - strukovna škola po mjeri učenika

Tehnička škola Ruđera Boškovića strukovna je škola po mjeri učenika i profesora. Posljednjih godina, zbog velikoga interesa, upisuju se uglavnom odlikaši, a rade i na obrazovanju odraslih.

Mi imamo atraktivne programe obrazovanja, imamo dobru tradiciju, dakle tehničar za računalstvo, elektroniku, mehatroniku, učenicima to dobro zvuči i privlačno im je što je jako bitno, ali i tradicija škole u smislu dobrog strukovnog obrazovanja, uspjeha učenika i mogućnosti nastavka obrazovanja na visokim učilištima, kaže Đurđica Fuštar, ravnateljica Tehničke škole Ruđera Bošković .

Imamo dovoljno učenika, dobre učenike dobijemo tako da možemo odraditi sve što je planirano i uspjeli smo se kroz različite projekte i dovođenjem tih vanjskih firmi nekako i dobro opremiti, tako da imamo i dosta dobru opremu, naglašava Goran Nuskern, profesor.

A dobru opremu i brojne druge pogodnosti dobili su još 2010. godine kao nositelji IPA projekta za uvođenje novog strukovnog kurikula u zanimanju tehničar za računalstvo, elektroniku i mehatroniku.
Po riječima Milana Korača, profesora računalne grupe predmeta, učenici sada već u prvom razredu imaju računalne predmete tako da 1. i 2. razred, njima su već pruženi predmeti kao što su algoritmi, programiranje, računalne mreže, osnove računala, praktične osnove računalstva, građa računala.

Imamo 10 razreda po godini i taj jedan razred je po eksperimentalnom strukovnom kurikulumu tehničar za računalstvo, jedan razred tehničar za elektroniku i jedan razred tehničar za mehatroniku. I to su u tom području najbolji razredi. Znači u svemu su najbolji i mi se nadamo da će se onda to tako prenijeti i na sve ostale razrede, izjavio je Ivan Jurić, stručni učitelj Tehničke škole Ruđera Boškovića.

A učenici se nadaju da će upisati željene fakultete i pronaći posao u struci jer su upravo zbog toga izabrali ovu školu.