Postani pravi heroj ulica – postani policajac!

U Puli traju Dani otvorenih vrata MUP-a Istre. Ova akcija okrenuta je mladima jer nudi upoznavanje s mogućnostima koje pruža školovanje na Policijskoj akademiji.

Predstavnici policije predstavljaju razni rodovi policije, kao i oprema i tehnika kojom se policijski službenici koriste u svakodnevnom radu.

Građani mogu vidjeti pokazne vježbe službenog psa pri detekciji predmeta te policijskih demo timova, koji će prikazati pravilnu uporabu i rukovanje vatrenim oružjem, primjenu policijskih ovlasti i tehnike borilačkih vještina.

Djelatnici kriminalističke tehnike prezentirat će okupljenima obavljanje očevida prilikom ubojstva te metode otkrivanja i izuzimanja različitih otisaka i tragova.

Budući da je aktivnost primarno namijenjena mlađim osobama koje žele postati policajci, svi zainteresirani moći će isprobati i postavljeni poligon te provjeriti svoju razinu tjelesnih i motoričkih sposobnosti potrebnih za upis u policijsku školu.

Pozivamo sve građane da posjete Dan otvorenih vrata te saznaju nešto više o policijskom poslu i natječaju koji je raspisalo Ministarstvo unutarnjih poslova, a kojim se traži 600 mladih policajaca. Posebno pozivamo nezaposlene osobe do 28 godina života, koje su završile ili koje završavaju srednju školu u četverogodišnjem trajanju, naglašavaju iz MUP-a.

Natječaj će biti otvoren do 6. srpnja, a polaznicima su osigurani smještaj, hrana, oprema i mjesečna novčana naknada te siguran posao nakon završetka školovanja, kao i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja.