Praizvedba predstave Bobe Jelčića "Govori glasnije!" 25. ožujka u Kerempuhu

Satiričko kazalište Kerempuh premijernu sezonu nastavlja u nedjelju 25. ožujka praizvedbom predstave Bobe Jelčića "Govori glasnije!", autorskim projektom u kojemu se istražuje utjecaj atmosfere aktualnog postratnog-predratnog stanja na živote pojedinaca, ali i čitavoga društva.

Kako se ističe u najavi, takav pristup dovodi do žestoke egzistencijalne krize, koja potom provocira niz iskonstruiranih problema i rasadnike mržnje, nacionalizma, ksenofobije i sličnog.

Za Bobu Jelčića, dodaje se, karakterističan je osobit način rada s glumcima, koji zajedničkim radom na razvijanju postavljenih tema, postaju i suautori njegovih predstava. Improvizacijama na zadani problem traži se posredna ili neposredna veza s izvođačima, a tako i s publikom koja u njima prepoznaje ljude iz svoje svakodnevice, sebi bliske i razumljive.

U predstavi igraju Nikša Butijer, Jadranka Đokić, Vilim Matula, Nina Erak - Svrtan, Petra Svrtan, Damir Poljičak i Marko Makovičić. Scenografiju potpisuje Miljenko Sekulić, a asistentica redatelja je Nancy Abdel Sakhi.

Jelčić je kazališnu karijeru izgradio autorskim projektima u suradnji s Natašom Rajković. Niz komornih priča s nesvakidašnjim naslovima "Usporavanja" i "Nesigurna priča" u Teatru & TD, "Grad u gradu", "S druge strane" i "Izlog" u ZKM-u, kao i specifična "Radionica za šetanje, pričanje i izmišljanje" na Dubrovačkim ljetnim igrama, neke su od njih.

Surađivao je i s mnogim međunarodnim kazalištima, a njegove predstave izvođene su na brojnim kazališnim festivalima u zemlji i inozemstvu, na kojima su često nagrađivane.