Egzotični kućni ljubimci prepušteni na milost i nemilost

Riječani u posljednje vrijeme na društvenim mrežama upozoravaju na ugibanje kornjača smještenih u gradskom parku u središtu grada. Ondje ih ostavljaju građani kada se zasite tih kućnih ljubimaca. Nasreću o njima je brigu preuzeo Grad Rijeka.

Dvadesetak crvenouhih kornjača krasi jezerce riječkoga parka Vladimira Nazora. Došle su u fontane od građana koji su ih tamo ostavili, a porijeklo im je inače s područja sjeverne Amerike. Egzotični kućni ljubimci kupljeni u zoo trgovinama prepušteni su na milost i nemilost.

Na taj je problem upozorila PGS-ova vijećnica Tea Mičić Badurina na sjednici gradskoga vijeća. Uz kornjače, općenito je, kaže, slaba briga gradskih službi za riječke parkove. To je nešto što Rijeka koja ne obiluje velikom količinom parkova i zelenih površina i kao grad koji će 2020. postati Eeuropska prijestolnica kulture sebi ne bi trebao dozvoliti.

U Gradu kažu da će ove životinjice jednoga dana ipak biti premještene na drugu lokaciju, zamjenski dom koji im nisu osigurali njihovi prvi vlasnici.