Netko truje naše pse - upozoravaju ogorčeni vlasnici

Vlasnici pasa u Osijeku posljednjih su dana u strahu jer netko navodno ostavlja otrov po gradu zbog kojega se, pretpostavlja se, otrovalo 15-ak pasa.

Uz pse, na središnjem je osječkom trgu pronađeno i 50 mrtvih golubova, no tek se treba utvrditi je li riječ o bolesti ptica ili su i oni otrovani.

U noći s ponedjeljka na utorak mješanki Luni je pozlilo. Odjednom je počela kašljati, srušila se, jedva je disala i ležala beživotno, kaže vlasnik Dražen Kozić.

Iako nije rađena skupa toksikološka analiza, veterinari misle da je u pitanju opasan otrov.

Mi još uvijek ne znamo precizno dijagnostiku točno o kojem se toksinu radi, ali u visokom stupnju sumnjamo da se radi o dikomorou, odnosno otrovu protiv glodavaca, izjavio je veterinar Goran Spasovski.

U osječkoj udruzi za zaštitu i promicanje prava životinja ističu kako je riječ o masovnom trovanju pasa. Do sada, kažu, nisu se susreli s ovako velikim brojem dojava i ovako velikim brojem lokacija na kojima je postavljen otrov.

Policija je zaprimila dvije dojave vlasnika otrovanih pasa. Istražuju i dojave građana o sumnjivom prahu. O svemu će, kažu, obavijestiti Državno odvjetništvo.
Vlasnici pasa u Osijeku su zabrinuti, posebno jer je otrov navodno pronađen u blizini parkova za pse.

Volonteri osječkog azila pozivaju sve građane koji su pronašli otrov ili su im stradali kućni ljubimci da im se jave jer će protiv, za sada nepoznatog trovača, podignuti kaznenu prijavu.