Uredite najljepši školski vrt!

U vrtovima koje su sama uredila, djeca uče voljeti prirodu, prepoznavati vrijednost i ljepotu podneblja u kojemu žive. Zato i ove godine HRT i Ministarstvo znanosti i obrazovanja pozivaju sve vrtiće, osnovne i srednje škole te srodne odgojno-obrazovne ustanove za djecu i mladež da se jave na natječaj "Naljepši školski vrtovi".

Dok čekaju da im u vrtu procvatu ruže, u Osnovnoj školi Milana Langa bubnjevima slave prošlogodišnje osvajanje titule najljepšega školskog vrta.  Naučili su okopavat lavandu, kažu, naučili su koristiti lopatu, motiku...
Natječaj za projekt Najljepši školski vrtovi za 2018. godinu
Mnogo se nauči u vrtovima koje svaka škola oblikuje prema svojim mogućnostima čuvajući bogatstvo i biološku raznolikost Hrvatske.

Puno je ljubavi u ovom projektu koji podupiru i resorna ministarstva. A sve je počelo još prije 23 godine na prijedlog Lidije Komes, urednice radijske emisije „Slušaj kako zemlja diše".

Bojim se da je urbanizacija zahvatila, i internet i cijelo društvo se zahvatilo da smo izgubili kontakt s prirodom, mislim da je ovo jedan dobar put koji je pokrenuo doduše Hrvatski radio, a Tv se naknadno uključila, da mladi i klinci u osnovnim školama skuže šta je to priroda, izjavio je Renato Kunić, ravnatelj programa HRT-a.

U tome će im pomoći ravnatelji ako prijave škole na za naljepši školski vrt 2018.te. Natječaj je otvoren do kraja mjeseca.