Gavella gostovala u Beču s predstavom "Romanca o tri ljubavi"

Gradsko dramsko kazalište Gavella iz Zagreba gostovalo je sinoć s predstavom "Romanca o tri ljubavi" pjesnika, prozaika i dramatičara Antuna Šoljana, u režiji  Borisa Svrtana, u teatru Akzent u Beču.

Ovo je prvo gostovanje kazališta Gavella u bečkom teatru Akzent i zadovoljan sam kako je bečka publika primila predstavu, izjavio je Hini ravnatelj Gavelle i redatelj predstave Boris Svrtan.

Drago mi je da su mladi glumci imali prigodu pred bečkim auditorijem pokazati svoje znanje. Publika je prepoznala duhovitu ljubavnu igru i po njihovim reakcijama vidjelo se da su razumjeli Šoljanove poruke i dileme, kazao je Svrtan.

Izrazio je nadu da će se suradnja Gavelle i Akzenta  i dalje nastaviti.

Hrvatska drama "Romanca o tri ljubavi" ili "sentimentalna farsa" kako joj je podnaslov dao Šoljan, duhovita je i dirljiva dramska igra u stihovima. Postavlja vječna pitanja o ljubavi, njezinoj stvaralačkoj i  razornoj  snazi, o njezinoj duhovnoj biti i tjelesnoj prirodi, o ljubavnom ushitu i boli, sreći i ljubavi.

U predstavi su glumili Martina Čvek, Tena Nemet Brankov, Nikola Baće i Igor Kovač.

Predstava je premijerno izvedena 16. veljače 2017. u gradskom dramskom kazalištu Gavella u Zagrebu a prema riječima Svrtana izvedena je u tom kazalištu tridesetak puta.