WineRi 2018.: proizvođači vina, likera i delicija na eno-gastro festivalu!

Međunarodni eno-gastro festival 'Wine Ri 2018.' okupit će 20. i 21. travnja u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci proizvođače vina i likera, delicija poput pršuta i suhomesnatih proizvoda, sira i mliječnih proizvoda, ulja i čokolade.

Želja je ovog, drugog izdanja, predstaviti aktualnu ponudu, približiti proizvođače i postati nezaobilazno mjesto susreta u pripremi turističke sezone te razvijati kulturu vina. Organizatori ovogodišnjega festivala 'WineRi' su marketinška agencija 'Aha marketing', uz suorganizaciju Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije.
'Wine Ri' ima i humanitarni i karakter, pa će svi izlagači donirati dio svojih prozivoda,a sav prikupljeni prihod bit će upućen istarskoj udruzi 'Hoću-mogu' koja okuplja roditelje djece s poteškoćama u razvoju.
Za točno mjesec dana, 20. i 21. travnja u Guvernerovoj palači održava se drugi međunarodni Wine Ri 2018. Bit će tu svi proizvođači vina iz Primorsko-goranske županije plus proizvođaći iz svih hrvatskih regija, a pridružit će nam se nekoliko naših partnera iz Slovenije, Srbije, BIH te Makedonije. 75 izlagača, koliko ih možemo primiti, s 10 izlagača na listi čekanja, 300 etiketa vina, nadamo se velikom broju posjetitelja, rekao je Žarko Stilin iz agencije 'Aha marketnig'.