Počelo 23. lutkarsko proljeće

Predstavom Umjetničke akademije iz Osijeka 'U potrazi za čudovištima' u Vukovaru je danas počelo 23. lutkarsko proljeće u Vukovarsko-srijemskoj županiji u sklopu kojega će do 24. ožujka 18 lutkarskih kazališta i kazališta za djecu i mlade iz Hrvatske, hrvatske dijaspore te iz Srbije izvesti 100 predstava.   

Na prigodnoj svečanosti u Hrvatskome domu Lutkarsko proljeće otvorio je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, koji je rekao kako ga veseli što lutkari već 23 godine uoči Uskrsa uveseljavaju mnogobrojne mališane u Vukovarsko-srijemskoj županiji, donoseći im radost lutkarska i lutkarske umjetnosti.

Predstave će se izvoditi u pet gradova i 21 općini u županiji, a Lutkarsko proljeće prati bogat program. Tako će se u Vukovaru održati radionice i seminari namijenjeni djeci i prosvjetnim djelatnicima, a u sklopu 3. susreta književnika za djecu i mlade u Vinkovcima će se proglasiti najbolji radovi na književnom natječaju 'Tena i Tenica' za najbolji dramski tekst pisan za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu.

U vukovarskome Gradskom muzeju u 19,30 sati dodijelit će se priznanja 'Zvonko Festini' za životno djelo. Priznanje za doprinos glumačkoj umjetnosti hrvatskog lutkarstva dobit će Đuro Roić, a za doprinos umjetnosti hrvatskoga lutkarstva Jasminka Mesarić.