Koncert Josepha Edgara u povodu 30. obljetnice Međunarodnog dana frankofonije

U povodu proslave 30. obljetnice Međunarodnoga dana frankofonije kanadski umjetnik Joseph Edgar danas će održati koncert u zagrebačkom Jazz klubu Sax, priopćeno je iz kanadskoga veleposlanstva.

Koncert je središnje događanje Dana frankofonije koji se održavaju od 1. do 31. ožujka i organizira ga kanadsko veleposlanstvo u suradnji s veleposlanstvima Belgije, Francuske, Grčke, Katara, Mađarske, Maroka, Rumunjske, Slovenije, Švicarske i Wallonie-Bruxelles International.

Sva Veleposlanstva koja sudjeluju, publici će ponuditi vrijedna kulturna, akademska te umjetnička događanja. Sretan sam što će centralno događanje programa biti nastup frankofonog kanadskog rock banda u Zagrebu, rekao je tim povodom kanadski veleposlanik Daniel Maksymiuk. Podsjetivši da je ovogodišnja tema Međunarodnog dana frankofonije Način na koji nas zajednički jezik povezuje i potiče na akciju, veleposlanik Maksymiuk poručio je da će kanadsko veleposlanstvo nastaviti promovirati i osnovne vrijednosti frankofonije, kao što su kulturna različitost, demokracija, obrazovanje i održivi razvoj.

Umjetnik, pjevač i tekstopisac Joseph Edgar podrijetlom je iz Monctona, a od 2012. živi u Montrealu. Nakon što je ostavio trag u kultnom bendu Zéro Celsius, počeo je solo karijeru, a inspiraciju pronalazi u novom susjedstvu i ljudima koji tamo žive, ističe se u najavi koncerta.

Njegov peti solo album Gazebo sastoji se od deset pjesama s pop i narodnim naglascima. Njegov prvi hit bio je Espionne Russe, s više od tri milijuna pogleda na Youtubeu, 25 tisuća prodanih singlova i prvim mjestom na francuskoj listi najprodavanijih pjesama na iTunesu tijekom više od dva mjeseca, dodaje se u najavi koncerta.