Poduzetnici budućnosti - natječaj s nagradnim fondom od 250.000 kuna

Hrvatska udruga poslodavaca povodom obilježavanja 25 obljetnice početka rada, u partnerstvu sa predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja pokrenula je natječaj namijenjen timovima učenika i nastavnika srednjih škola u kojem će se nagraditi njihove najbolje poduzetničke projekte i ideje.

Na taj način HUP želi potaknuti aktivniju promociju poduzetništva među mladima te pobuditi veći interes mladih za bavljenje poduzetništvom.

Natječaj s nagradnim fondom od 250.000 kuna otvoren je do 15. svibnja, a nositelji prijava za sudjelovanje su škole. Sredstva koje će škole dobiti kao nagradu za najbolje ocijenjene projekte i ideje bi se trebale uložiti u edukaciju učenika o poduzetništvu te razvoj poduzetničkih znanja i vještina učenika škole.

HUP će nagraditi ukupno 25 projekata - pet najboljih dobiva nagradu u iznosu od po 25.000 kuna svaki, pet sljedeće rangiranih (6.- 10. mjesto) nagradit će se s po 10.000 kuna svaki, a ostalih 15 projekata (11.- 25. mjesto) dobit će po 5.000 kuna.

Više o natječaju su u emisiji Dobro jutro, Hrvatska ispričali Davor Majetić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca i Vitomir Tafra, predsjednik školskog odbora srednje škole Katarina Zrinski u Zagrebu.