Meghan i Harry odabrali slastičarku koja će im osmisliti svadbenu tortu

Princ Harry i njegova zaručnica Meghan Markle odabrali su slastičarku koja će osmisliti svadbenu tortu za njihovo vjenčanje 19. svibnja, a riječ je o Claire Ptak porijeklom iz Kalifornije koja od 2005. živi i radi u Londonu.

Harry i Meghan su od slastičarke Claire Ptak naručili laganu proljetnu svadbenu tortu među čijim će sastojcima biti limun i sok od bazge, a kolač će biti ukrašen svježim cvijećem, objavljeno je iz njihova ureda u Kensingtonskoj palači.

U objavi na Twitteru stoji i da je Meghan Markle svojedobno intervjuirala Ptak za svoj tadašnji blog The Tig koja joj je među ostalim otkrila da "slastice pravi od sezonskog voća i organskih sastojaka".

Slastičarka je na Instagramu napisala da je "prilično uzbuđena" što je dobila priliku napraviti svadbeni kolač za članove kraljevske obitelji.

Dijelimo stajališta kada su posrijedi kultura prehrane, porijeklo namirnica, okus, izbor sezonskih namirnica.... Jedva čekam da s vama podijelim sve pojedinosti nakon što odlučimo o okusima i dekoracijama, napisala je Ptak, vlasnica Slastičarnice "Violet Bakery" u trendovskoj istočnolondonskoj četvrti Hackney gdje je najprije imala mali štand s kolačima, a 2010. je ondje otvorila slastičarnicu.

Ptak je porijeklom iz Invernessa u Kaliforniji. Prije preseljenja u London 2005. radila je za poznatu američku slastičarku Alice Waters u Berkeleyu. Izdaje knjige o hrani, piše blogove o hrani, objavljuje fotografije i radi kao konzultantica.