Vozač dobra srca

Posljednjih je dana Hrvatsku oduševila priča o humanom vozaču iz Bednje koji je okrenuo autobus da bi pomogao starcu i starici u nevolji. Iako su putnici zakasnili koju minutu reagirali su vrlo emotivno i ljudski. 

Pedeset četverogodišnji Vladimir Juriša vozač je autobusa na liniji Trakošćan Varaždin. Za volanom je 25 godina, ima puno staža i još mu je malo ostalo do mirovine. Posao je odgovoran, cesta nepredvidiva.

Studenti, srednjoškolci, radnici - polako su popunjavali i tog jutra autobus. U Kaniži ulaze starac i starica.  Nakon kilometra vožnje - gospođa je zanijemila. Sjetila se da je na autobusnoj stanici zaboravila papire koje mora nositi sa sobom k doktoru. Zamola ga da stane kako bi njezin suprug ode po papire.

Ja sam stao, gospodina pustio van. U tom trenutku sinulo mi je, pa kako će čovjek do te stanice, pa mi smo otišli skoro kilometar dalje, ispričao je Juriša.

Vratili su se do stajališta, pokupili nalaze. Mjesta za okretanje nije bilo, pa je autobus okrenuo - na cesti. Bračni par mu je zahvalio na pomoći, a cijeli autobus - zapljeskao.

Priču o humanosti gospodina Juriše medijima je proslijedila lepoglavska učenica Stela Posavec. Juriša je sada zvijezda i kod kuće i na poslu.

Ova njegova gesta je povukla dosta novinara, publikacije, mi mu čestitamo javno, nastojat ćemo ga i nagraditi, kaže direktor Antun Prešečki.

No Vladimir kaže da je njegov čin stvar odgoja i da bi tako trebao postupiti svatko: To me čini sretnim i zadovoljnim da nekome u životu mogu pomoći, to su male sitnice, za nekoga puno vrijede.

Najveća mu je ipak nagrada osmijeh i topla riječ zadovoljnih putnika kad stignu na odredište.