'Mikrofonom po Istri'

Drago Antoniazzo 89-godišnji umirovljeni novinar Radio Pule vodio je vrlo popularnu emisiju Mikrofonom po Istri. Emisija je na istarskom dijalektu kroz duge reportaže progovarala o životu istarskoga čovjeka. Iz reportaža koje su skupljene iz vrlo slušanih emisija nastala je i istoimena knjiga koju je izdao HRT.

Drago Antoniazzo je 89-godišnji umirovljeni novinar. Rođen je 1929. u Livnu, po zvanju profesor hrvatskog jezika, po zanimanju novinar. Od 1961. do 1991. Drago Antoniazzo bio je novinar, urednik i komentator na tadašnjoj Radioteleviziji Zagreb. 

Kasnih 60-ih Antoniazzo je na Radio Puli vodio vrlo popularnu emisiju Mikrofonom po Istri. Isti naziv ima i knjiga, u izdanju HRT-a, u kojoj su skupljene reportaže iz te emisiije. Reportaže su objavljene i u audio-verziji, mogu se čuti na internetu, pohranjene na posebnom serveru.

Antoniazzo je u mirovini od 1991., a bio je dugogodišnji predsjednik Matice umirovljenika. Ovih su ga dana posjetili kolege iznjegove stare redakcije - Radio Pule: