Na SuperUho u Primošten stižu Turbonegro i Chk Chk Chk (!!!)

U Primoštenu će se od 6. do 8. kolovoza održati peto izdanje SuperUho festivala na kojem će u trodnevnom programu, uz ostale, nastupiti Turbonegro, Chk Chk Chk (!!!), Earthless, Blue Hawaii, NLV i Them Moose Rush.

Kao prvo veliko festivalsko ime potvrđen je dolazak skandinavskog rock benda Turbonegro, a organizatori ih najavljuju kao najpoznatiji gay rock bend na svijetu koji uspijeva pomiriti punk s hard rockom, heavy metalom i glam-rockom. Poznati su i po tome što diljem svijeta imaju više od 2300 službenih klubova ljubitelja nazvanih Turbojugend, a u Hrvatsku dolaze nakon deset godina te će predstaviti nedavno objavljeni deseti album "Rock'N'Roll Machine".

Organizatori najavljuju i dolazak  Chk Chk Chk (!!!), indie-punk-dance benda iz Sacramenta koji je prije 22 godine okupio pjevač Nic Offer. Dosad su snimili sedam albuma, a punih šest godina nisu svirali u Hrvatskoj, gdje će ove godine  nastupiti čak dva puta u samo četiri mjeseca. Njihov je veliki povratak među fanove u Hrvatskoj najavljen je najprije koncertom u organizaciji radija Yammat FM početkom travnja, a potom će u kolovozu nastupiti u Primoštenu.

U Primošten dolazi i instrumentalni  psihodelični rock bend Earthless iz San Diega, koji je Primošten odabrao kao destinaciju  svog prvog dolaska u ovaj dio svijeta. Iako je riječ o bendu koji djeluje već 17 godina i za sobom ima pet  albuma, spoj psihodelije i hard rocka držao ih je izvan fokusa mainstream medija, no izgradili su fanatično sljedbeništvo kako unutar američke, tako i europske underground scene.

Publiku će zagrijati kanadski electro pop duo Blue Hawaii, a najavljen je i nastup dva domaća benda. Riječ je o pulskom indie folk triju NLV, koji će ove godine prvi put nastupiti na središnjoj pozornici SuperUha te bjelovarskom prog noise rock triju Them Moose Rush čiji su upravo objavljeni album "Don't Pick Your Noise"  nahvalili brojni svjetski relevantni glazbeni mediji.