Koje koncerte izabrati

Glazbeni kritičar Dubravko Jagatić petkom u emisiji Dobro jutro, Hrvatska preporučuje koncerte u slijedećih sedam dana.

Petak 23. ožujka 
Side Project


Samo večeras pet odličnih koncerata koje moram spomenuti. Klub Jabuka nastavljaju Kojoti. U Vintage Industrial baru Zabranjeno pušenje nastupa u sklopu programa „Sviraj stare" zbog čega su morali dodati još jedan dan jer su prvi već rasprodali pa će osim u petak nastupiti i u nedjelju 25. ožujka.
Promociju novog albuma „Lonely Boys" večeras u Tvornici kulture priređuje odličan zagrebački elektro dark pop duo Side Project. Gledamo spot za njihov najnoviji singl „Liquid". Njihov album „Lonely Boys" našao se na popisu među desetak najboljih albuma jednog finog broja domaćih glazbenih kritičara pa neka i to bude preporuka ljubiteljima elektro popa da dođu večeras na njihov koncert u Tvornicu kulture.

Krešo Bengalka 

Večeras u Splitu i poslastica za ljubitelje tvrdog trapa jer Krešo Bengalka u klubu Judino drvo promovira svoj novi album „Split ZOO". Trenutno jedan od najhvaljenijih ali i najpopularnijih trap i hip hop izvođača koji se svojim rimama jednostavno nametnuo publici koja ga je objeručke prihvatila. Većina njegovih spotova pogledana je oko milijun puta. Stoga će i večeras u Judinom drvu biti fešta ta pamćenje koju priređuje Krešo Bengalka. A kojega će i zagrebačka publika vidjeti u Tvornici kulture vrlo brzo odnosno 6. travnja. 

Them Moose Rush

I još jedna promocija domaćeg albuma koja će se dogoditi večeras ali u klubu KSET u kojem će svoj novi album „Don't Pick Your Noise" promovirati bjelovarski prog rock trio Them Moose Rush. Naime ovi bjelovarčani su svojim novim albumom unijeli pomutnju na europsku rock scenu jer su ih glazbeni kritičari širom Europe izuzetno nahvalili dok ih je glazbeni portal EuropaVox svrstao među najveće europske rock nade u 2018. godini. S obzirom da je album stvarno odličan vjerujem da će svirka biti još bolja. Pogledajte ih i doživite prije nego ih ostatak svijeta otkrije i proglasi velikim zvijezdama prog rocka.

Subota 24. ožujka 
Ljetno kino 


U subotu nas čeka „Tulum 23". Tako su naime svoje veliki tulum nazvali djelatnici diskografske kuće Aquarius Records koji ovim tulumom slave 23 godine djelovanja. Dodao bih više nego uspješnog. Ukratko, u Tvornici kulture tako nastupaju Ti, ja i moja mama, grupa Gretta dok će publiku zasigurno rasplesati Ljetno kino čiji spot za novi singl „Za ljubav" upravo gledamo u podlozi. I kad zadnji bend odsvira sutra svoje tulumu nije kraj jer za mix pult dolazi DJ Xxxtended.
Riječani sutra navečer mogu uživati u nastupu sjajnog beogradskog dream pop benda Bitipatibi.

Četvrtak 29. ožujka
Ana Ćurčin


I onda malo napravimo pauzu do četvrtka ne bi li odlučili hoćemo li na koncert sjajne malezijske jezzistice Linde May Oh u Koncertnu dvoranu Blagoje Bersa na Muzičkoj akademiji, na koncert švedske metal grupe Tribulation koja nastupa zajedno sa finskom metal grupom Insomnium u Močvari, na koncert Stray Dogga i Paula The Walrusa u Vintage ili u Tvornicu kulture gdje nastupa Ana & The Changes čiji spot upravo gledamo u podlozi. Riječ je o sjajnoj i vrlo hvaljenoj beogradskoj kantautorici Ani Ćurčin koja će predstaviti svoj album „Sketches Of Belonging". Ana vrlo često nastupa širom Europe, ima je na raznim velikim europskim festivalima a domaća ju je publika zavoljela zbog njezinog prekrasnog melankoličnog glasa u kombinaciji sa kantautorskim indie folkom i bluesom.