Stanovnici Maksimira jedva dočekali proljetno sunce

Iz zagrebačkog Zoološkog vrta najavljuju da su za prvi proljetni vikend ove godine, pripremili mnoge zanimljive priče, a posjetitelje, posebno one najmlađe, dočekat će životinje koje uživaju u prvim toplim zrakama proljetnoga sunca. 

Većina životinja u zagrebačkom ZOO-u veseli se proljetnom suncu. Najviše u njegovim prvim toplim zrakama uživaju životinje koje u zagrebačkom Zoološkom vrtu u šali nazivaju ljetnim tipovima: šumske sitatunge, languri, ptice i vodenkonj, kažu u ZOO-u. A kako bi i ljude potaknuli na boravak na otvorenom, u ZOO-u pripremaju mnoge zanimljive priče za prvi proljetni vikend ove godine.

'Timaritelji pričaju' tradicionalni je edukacijski program koji spaja zaljubljenike u životinje. S jedne su strane oni koji se o njima svakodnevno brinu, a s druge oni koji o životinjama žele doznati više iz prve ruke. Timaritelji posjetiteljima Zoološkog vrta otkrivaju tajne afričkih lavova, crvenih pandi, merkata, lemura i tapira.

U Edukativnom kutku budući će prirodoslovci moći istraživati raznovrsne preparate, a zahvaljujući javnim hranjenjima posjetitelji će moći vidjeti kakve su životinje kad se prime jela. Posebno su zanimljivi pelikani i kapucini.

I dok većina životinja proljeće voli zbog topline, neke ga vole staviti i pod zub. Naime, cvijeće je na jelovniku zlatnih letaša, kornjaša i kubanskog stjenjačkog legvana. A čime se hrane ostali stanovnici maksimirske šume, posjetitelji će moći doznati na 'Slasnoj radionici'. Tamo će s edukatorima moći izrađivati i poslastice za životinje, ističu u ZOO-u.

Kažu kako je i novi jelovnik po mjeri ljudskog nepca kreirao restoran Zoološkog vrta Kod morskog lava. Temelj za jelovnik bile su zagrebačka te kuhinja kontinentalnog dijela zemlje, a posebna je pozornost pridana jelima omiljenima kod djece.

Iz zagrebačkog Zoološkog vrta za nedjelju najavljuju Zoo maraton. Riječ je o nagradnom natječaju za obitelji koje zaista znaju uživati u društvu životinja. Tri obitelji koje provedu najviše vremena u Zoološkom vrtu, osvojit će jednodnevne obiteljske ulaznice.