ABBA groznica se nastavlja ovog petka u Vintageu!

 Ljubitelji ABBA-e i ovog će petka moći zaplesati uz taktove omiljenog benda, jer u Vintage Industrial bar četvrti put stiže ABBA Real Tribute iz Beograda, koji je tri puta rasprodao Vintage večerima posvećenim jednom od najvećih pop fenomena svih vremena.

Ime ABBA nastalo je od početnih slova imena članova (Agnetha, Björn, Benny, Anni-Frid) (što je ujedino i palindrom). Pop institucija, jedan od najoriginalnijih i najpopularnijih bandova svih vremena,  ABBA je sa svojih devet studijskih i jednim live albumom koji su objavljeni u razdoblju od 1972. do 1982. godine zauvijek promijenila tijek popularne glazbe u svijetu. Njihovo glazbeno naslijeđe,utjecaj, popularnost i komercijalna održivost potkrijepljeni su kroz nevjerojatnih 380 milijuna prodanih albuma i singlova.


Razvodi između dva para jako su utjecali na grupu i njihova zadnja godina 1982. bila je obilježena albumom 'The Singles: The First Ten Years'. Benny i Björn su nastavili zajedno surađivati, a Agnetha i Frida su otišle svaka svojim putem radeći na solo albumima. Dodatnu potvrdu za svoju sjajnu ostavštinu u pop kulturi primili su 15. ožujka 2010. godine kada su postali članovi ”Rock and Roll Hall of Fame”.

"Chiquitita", "S.O.S.", "Fernando", "Money Money Money", "Super Trouper", "Mamma Mia", "One of Us", "Knowing Me Knowing You", "Gimme! Gimme! Gimme!", "Dancing Queen" -  gotovo pola stoljeća kasnije, ABBA-ine pjesme pjevaju i mladi i stari.

Također, dalekosežna ostavština grupe ABBA leži i u činjenici da je njihove pjesme obradilo i preuzelo preko nekoliko stotina bendova i pjevača, a među njih ubrajaju se i veličine kao što su U2, Kylie Minogue, Sid Vicious, Culture Club...  Istovremeno Elvis Costello, Madonna, Katy Perry, Chrissie Hynde iz Pretendersa, Pete Townsend iz grupe The Who te Dave Grohl, spomenuli su ABBA-u kao bend koji je na ovaj ili onaj način utjecao na njih i njihov rad.