Kreativne pisanice iz udruge 'Paleta suvenira'

Četrdesetak žena iz osječke udruge 'Paleta suvenira' ovih dana ima pune ruke posla. Uz oslikavanje pisanica, neumorno njeguju i tradiciju izrade rukotvorina koje su odavno pronašle svoj put i izvan Hrvatske.

Ova šarena jaja djelo su ženskih ruku osječke Udruge 'Paleta suvenira'. Na razne načine oslikavaju pisanice, primjerice ukrašavaju ih i salvetnom tehnikom. Za to nam je potrebno obično kokošje ili plastično jaje koje ćemo prvo prijeći akrilnom bijelom bojom da bi se motiv sa slavete što bolje vidio. Potrebno nam je ljepilo za salvete koje nanesemo na jaje, zatim nanesemo slavetu, ponovno ide ljepilo i to je to, objasnila je članica Udruge Sanja Marinović.

Kreativnosti nikada dosta, svatko pronađe svoj način umjetničkog izražavanja, no u ovoj je Udruzi ipak najvažnije druženje.

Prodajom svojih radova na sajmovima kupuju repromaterijal za izradu suvenira po kojima su prepoznatljivi. Održavaju i radionice, provode razne projekte i pomažu drugima. Nastoje potaknuti kreativnost i kod djece. Kako kažu, važno je imati volju, a neke od ovih pisanica, zaigurno će se naći i u uskršnjem gnijezdu.