Glazba pobjeđuje sve prepreke

Glazbenica i autorica Anna K. Eaves rođena je u Parizu 1981. godine, a od ranog djetinjstva glazba joj je bila velika ljubav. Godinama je pisala pjesme koje je izvodila na engleskom i francuskom jeziku, a glazbi se posvetila u potpunosti. U dobi od 26 godina doživjela je moždani udar te je izgubila osjete na desnoj strani i mogućnost govora što joj je postala velika prepreka u svakodnevnom životu, a pogotovo kao umjetnici i glazbenici jer je bila spriječena raditi ono što najviše voli - nije mogla pisati, svirati i pjevati kao prije.

Ipak, s vremenom je pronašla način kako se vratiti glazbi te je 2014. godine snimila album s američkim pijanistom Brianom Culbertsonom. Deset godina nakon moždanog udara koji joj je oduzeo mogućnost govora, nevjerojatna priča Anne K. Eaves ugledala je svjetlo dana i sve je to objedinjeno u albumu naziva “10” u kojemu otkrivamo Anninu senzibilnost, njezine pjesme i posebnu životnu priču.

Kada je pomislila kako više neće moći nastupiti uživo, uz pomoć Olje Dešića je shvatila kako ipak postoji mogućnost pa je tako na međunarodnom festivalu Sentimento 2016. godine, virtualno nastupila na pozornici u duetu s hrvatskim tenorom Stijepom Gleđom Markosom, u pratnji Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Od tada je francuski ambasador ovog festivala. Anna je posjetila Hrvatsku nekoliko puta, zajedno sa Stéphanom i Jean-Marcom Novakom, braćom hrvatskih korijena s kojima je također surađivala.Vrlo elegantan album "10“ kombinira je francuske pjesme i engleske balade, kombinacija je mekanog pop zvuka, a osjeti se i prizvuk jazza. Tekst i glazbu potpisuje i izvodi sama Anna, a pjesme su snimljene prije moždanog udara. Aranžmane potpisuje većinom Olja Dešić. Na "demo" vokale koje je Anna snimila prije moždanog udara, aranžmane su odsvirali Branimir Gazdik, Zvjezdan Ružić, Ivan Pešut, Olja Dešić, prateći vokali Studija Maraton i gudači.

Anna je čak uspjela snimiti neke nove vokalize, a snimanja je pratila zajedno s autorima glazbe putem interneta. Slušajući glas i pjesme Anna K. Eaves, njezin talent je prepoznat i donosi nam predivne emocije u projektu zvanom "Anna Music Collection.”.