Histria - izložba hrane i pića u Puli

U organizaciji županijske Gospodarske komore u Puli se do subote održava jubilarno 25. izdanje Histrie - izložbe hrane i pića. Jedna od najstarijih enogastronomskih manifestacija u Istri i ove godine donosi niz novina.

Histra je vjerni pratitelj istarskih proizvođača. Mnogi od njih upravo su se na toj izložbi prvi puta predstavili javnosti a njihova je ponuda danas poznata i izvan granica Hrvatske. Ove godine izložba se održava na novom mjestu - samom srcu grada, na Giardinima gdje su postavljene kućice.

Histria već pet godina potiče inovativnost proizvođača te posebno predstavlja nove proizvode iz cijele zemlje, naglasila je predsjednica županijske Gospodarske komore Pula Jasna Jaklin Majetić. Ove godine ima 17 novih proizvoda od prisutnih izlagača.

Novina ovogodišnje Histrie su i posebni izlagači koji će posjetiteljima predstaviti manifestacije koje organiziraju. Turistička zajednica središnje Istre tako će predstaviti Smotru vina u Graćišću, općina Ližnjan svoju ribarsku noć i brodet kup dok će udruga Istarski eko muzej promovirati Putujući festival istarskih proizvoda.