'Zekanje u Zoo vrtu'

Zagrebački Zoološki vrt na Uskrsni ponedjeljak priređuje tradicionalni program 'Zekanje u Zoo vrtu'. Posjetitelje očekuje izrada i dijeljenje pisanica životinjama, igre i radionice nadahnute zečevima te darovi iznenađenja za najmlađe. Program 'Zekanje u Zoo vrtu' nikada nije bio bogatiji, a trajat će od od 11 do 17 sati.

Pisanice će prvo dobiti kraljevi životinja - obitelj lavova, a posjetitelji će se na Zebrinu trgu uključiti u izradu pisanica i za druge životinje. Od 13,15 sati njihove će pisanice biti poslužene čimpanzama, nosatim rakunima, kapucinima, merkatima, mungosu, smeđem medvjedu i lemurima.

U kojem grmu leži zec, pitat će se djeca na zabavnom poligonu koji im provjerava spretnost. Nešto drugačije prepreke čekaju ih u igri Zeko hop.

U restoranu kod morskih lavova djeca će sudjelovati u kreativnoj radionici izrade zečjih ušiju i slikati se s 'uskrsnim zecom'. Udruga Zecovi posjetitelje će upoznavati sa zečevima i kunićima te pojasniti kakav je kunić kao kućni ljubimac. Među posebno zanimljivim edukacijama je i ona o vidu životinja.

Novu perspektivu na roditeljstvo odraslim posjetiteljima donijet će edukativna radionica Abeceda roditeljstva - Roditelji 21. stoljeća, a djeca željna veće fizičke aktivnosti moći će sudjelovati u Olimpijadi za najmlađe.

U programu će sudjelovati i mažoretkinje i mađioničar, a djeca će tražiti pisanice skrivene kraj šetnica Zoološkog vrta. Tko ih pronađe, na dar će dobiti slatki paket sponzora. 'Zekanje u Zoo vrtu' zagrebački Zoološki vrt organizira u suradnji s portalom Wishmama.hr.