Indie pop senzacija Superorganism premijerno u Hrvatskoj

Superorganism je transatlantski glazbeni kolektiv o kojem bruje svjetski glazbeni mediji, a u Hrvatsku ih premijerno dovodi INmusic festival u sklopu projekta Europavox!

Osmeročlana grupa okuplja internacionalne glazbenike uključujući glavnu pjevačicu Orono Noguchi, koja je sasvim slučajno došla u bend. Pjevačica je bila fan grupe The Eversons u kojoj je prethodno svirao dio benda, a nakon njihovog koncerta u Japanu su se upoznali i ostali u kontaktu, a njihovo prijateljstvo se razvilo u sjajnu suradnju. Orono je početkom 2017. godine sudjelovala u projektu s grupom koja se kasnije razvila u Superorganism, a njihov prvi singl "Something For Your M.I.N.D." postao je planetarno popularna pjesma.

Superorganism već više od godine dana rasprodaju sve koncerte koje najave, gostovali su u prestižnim glazbenim emisijama poput one Joolsa Hollanda i BBC Sound of 2018, a 2. ožujka ove godine su objavili i album prvijenac "Superorganism". Kako ističu kritičari diljem svijeta, Superorganism je indie pop senzacija o kojoj će se još dugo pričati, a hrvatska publika ih ima priliku otkriti uživo na pozornici INmusic festivala #13.

Superorganism će nastupiti na INmusicu #13 u sklopu cijenjenog multikulturalnog Europavox projekta. Pridružuju se spektakularnom liune-upu INmusic festivala #13 kojeg čine Queens Of The Stone Age, Nick Cave & The Bad Seeds, Interpol, Alice in Chains, David Byrne, St. Vincent, Portugal. The Man, The Kills, Bombino, Frank Carter & The Rattlesnakes, Šumski, Reykjavíkurdætur, Super Besse, Tshegue, Témé Tan i mnogi drugi. INmusic festival #13 održat će se na već dobro poznatoj lokaciji zagrebačkih jarunskih otoka od 25. do 27. lipnja 2018. godine.