Osijek drone expo

Na sajamskom prostoru Pampas u Osijeku, danas i sutra se održava Osijek drone expo, prvi Hrvatski sajam dronova.

Bespilotne letjelice ili dronovi polako postaju sve prisutniji u svakodnevnom životu, posebno mladih ljudi. Organizator je u dva dana ponudio zanimljiv programski sadržaj koji će uključivati izložbu dronova, predavanja ali i predstavljanje Zakona o sigurnosti civilnog zrakoplovstva te zakonodavstva letenja, predstavljanje novih tehnologija i načina korištenja dronova, poslovne mogućnosti, problematika, regulativa, zakonodavstvo, pravila. Bit će organizirane edukativne radionice za sve koji žele saznati kako sklopiti drona, zatim nagradne igre.

Drugoga dana, u nedjelju 13. svibnja, posjetitelji će moći promatrati utrku Dron race kup Hrvatske na posebno uređenoj stazi za utrke dronova na prostoru Sajma na Pampasu. Sudionici će upravljati dronovima s FPV naočalama, a bit će postavljena i zaštitna sigurnosna mreža za gledatelje.

Organizatori prve sajamske manifestacije o dronovima su tvrtke Osječki sajam, Trotoar i Hexaworx. Suorganizatori su Turistička zajednica grada, Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije, a pokrovitelj je grad Osijek. Parking i ulaz na sajam su slobodni.