Učenicima i studentima besplatan ulazak u Muzej Slavonije

Svi učenici i studenti do 1. travnja sljedeće godine imat će besplatan ulazak u Muzej Slavonije u Osijeku, u zgradu na Trgu Svetog Trojstva 6, zahvaljujući ugovoru koji je Muzej potpisao s Energiom naturalis, kompanijom koja posluje u sektorima enegetike, logistike i infrastrukture.

Ovu suradnju, koja će se proširiti i na druge projekte, predstavili su voditeljica korporativnih komunikacija tvrtke Dorotea Lazanin Jelenc i ravnatelj Muzeja Denis Detling. Riječ je o jednogodišnjem ugovoru kojim kompanija želi poticati obrazovanje te djeci i mladima omogućiti dostupnost kulturnih sadržaja.

Energia naturalis je kompanija sa sjedišem u Vukovaru i uredima u Osijeku, Zagrebu i Pločama te tvrtkama koje djeluju i u Švicarskoj, Mađarskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini te Srbiji a u Hrvatskoj je najpoznatija tvrtka Prvo plinarsko društvo koje se bavi uvozom prirodnog plina. Kompanija i stipendira studente, imaju 20 stipendista s područja 5 slavonskih županija a uskoro će objaviti i novi natječaj za stipendije u sklopu svoje zaklade Novo sutra.