Domaća šunka - kraljica uskršnjega stola

Domaća kuhana šunka za mnoge je nezaobilazna na uskršnjem stolu. Iako im je ratarstvo primarna djelatnost, obitelj Pfeifer iz Donjega Miholjca njeguje stoljetnu proizvodnju mesnih prerađevina. Pa kada u studenome završe s radovima u polju proizvode šunke, kulene, kulenove seke i ostale mesne specijalitete. I prodaju ih na kućnom pragu.

Sve se ovdje radi po receptima starim stotinu godina. Pfeiferovi ih ljubomorno čuvaju već četiri generacije. Tridesetogodišnji Roman je završio američki menagment i radio u Dubaiju. No shvatio je da su poljoprivreda i ova proizvodnja - njegova ljubav i budućnost.  

U njihovoj pušnici šunke, kraljice uskršnjega stola - i od crnih i od bijelih svinja. Mnoge od ovih ljepotica završit će na uskršnjem stolu. Baš kao i kobasice.

I u obitelji Pfeifer je najveći kršćanski blagdan nezamisliv bez kuhane šunke. A bude li sve išlo prema planu, možda će već dogodine za Uskrs obitelj Pfeifer jesti šunku od svinje pfeiferice koju će sami uzgojiti.