Dirljiva autorska predstava Marije Sekelez

Prije petnaestak godina francuski pisac, filozof i dramatičar Éric-Emmanuel Schmitt napisao je prozni tekst 'Oscar i gospođa u ružičastom'.

Uskoro ga prevode na mnogobrojne jezike, tiska se u milijunskoj nakladi i postaje kazališni komad koji se izvodi u više od trideset zemalja svijeta. Marija Sekelez premijerno ga je predstavila hrvatskoj publici.

Oskar je neizlječivo bolestan dječak kojemu bolnička volonterka Mama Rosa pomaže da svlada strahove i patnju. Nagovorivši ga da piše pisma Bogu, u dvanaestak preostalih dana okusit će život u svoj punini.

Marija Sekelez kao Mama Rosa autorski je projekt predstavila u dječjem kazalištu Žar ptica, no to je tek početna postaja predstave koju je više namijenila odraslima.

Želja mi je i plan s predstavom puno putovati jer želim da do što više srca dopre taj divan tekst i da oplemeni svaku dušu koja ga bude slušala i sudjelovala u predstavi, rekla je glumica, redateljica i scenografkinja Marija Sekelez.

Uz dječaka Vilija Utješanovića kojemu glas posuđuje Petar Atanoski, čitanje Oskarovih pisama Marija Sekelez dojmljivo kombinira s teatrom sjena. Svojevrsna himna životu do gledatelja je lako pronašla put.

To je prekrasna priča kojoj je Marija Sekelez dala duhovnu dimenziju koja nam tako bolno nedostaje,  dojam je glumice Anje Šovagović Despot, koja je pogledala premijernu izvedbu, a u publici je bila i književnica Milana Vuković Runjić koja s nama također podijelila svoje impresije: Čista ljubav, prekrasna emocija, potreslo me do zadnje koščice.

Riječ je o nježnoj, dojmljivoj i bolnoj predstavi koja istodobno i tješi i liječi.