Ne propustite Uskrs fest, festival hrvatske popularne duhovne glazbe,

Uskrs fest, najstariji festival hrvatske popularne duhovne glazbe, održat će se 8. travnja 2018. godine u 19 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Na festivalu će nastupiti 17 izvođača a sam Uskrs fest bit će revijalnog, a ne natjecateljskog karaktera.

Od davne 1979. godine, kada je održan prvi Uskrs fest pa do danas prošlo je više od 30 godina. Svih tih godina izuzimajući ratne (1991., 1992. i 1993.) kada festival nije održavan, brojni mladi iz raznih krajeva Crkve u Hrvata svoju su vjeru izražavali pjesmama koje su nastajale kao plod vjere u Kristovo uskrsnuće.

Uskrs fest, kao smotra glazbeno-duhovnog stvaralaštva mladih, bio je poprište raznolikih glazbenih stilova - od šansone i zabavne glazbe do različitih smjerova rocka (pop-rocka, neoklasičnog rocka, heavy metala) zatim latino, disco, funky, techno… Većina je pjesama namijenjena izvanliturgijskom izvođenju, ali je bilo i pokušaja da se preko Uskrs festa predstave skladbe koje bi mogle naći mjesto u slavljenju liturgije.

U ovih 39 godina mnogi su skladatelji, tekstopisci, aranžeri i izvođači velik dio sebe utkali u Uskrs fest. Iza svega toga je također stajala velika ekipa, često vrlo samozatajnih ljudi koji su se brinuli da u tehničko-organizacijskom segmentu sve bude kako treba.

U emisiji Dobro jutro, Hrvatska gostovali su Marija Husar Rimac, umjetnička direktorica festivala i skladatelj i novinar Slavko Nedić.