Virovitički osnovnoškolci uče osnove programiranja i robotike

Društvo informatičara Virovitice organiziralo je informatičku microbit i (e)mbot radionicu za osnovnoškolce. Učenici putem zanimljivih vježbi mogu više doznati o osnovama programiranja i robotike. Cilj je zainteresirati mlade za tehničku kulturu, posebno za razvoj softvera i informatiku.
Nove informatičke tehnologije za koje je potrebno steći znanje i vještinu programiranja zainteresirale su tridesetak mladih polaznika koji su se upustili u avanturu istraživanja čarobnog binarnog svijeta okruženog nulama i jedinicama. Naučili su kako napisati vlastitu liniju informatičkog koda kojim komuniciraju današnja računala, a time i prve funkcije i naredbe koje su na ovoj radionici izvršavali za tu svrhu namijenjeni microbit i mbot uređaji. 

Na zanimljivim radionicama članovi Udruge Društva informatičara mladim polaznicima žele prenijeti svoje bogato znanje i iskustvo kako bi ih zainteresirali za svijet programiranja jer upravo su računalni programeri danas deficitarno zanimanje na tržištu rada.

Planiraju organizirati još nekoliko ovakvih radionica jer sudeći po velikom zanimanju učenika željnih znanja o novim tehnologijama poznavanje ovakvih digitalnih vještina imat će presudnu ulogu u njihovu daljnjem životu, ali i tehnološkom razvoju čovječanstva.