Kada motike i pijuci postanu skulpture

Neobična izložba održava se na Makarskoj rivieri. Stare motike i pijuke Goran Bolanča pretvorio je u skulpture koje je izložio u tučepskoj konobi udruge KUS Njega.

Jedna motika i pola mašklina, dovoljno za Gorana Bolanču i njegovu skulpturu. Četiri godine odbačenim alatima daje novi život.

Zaljubljen je, kaže u motike i maškline. Osjetim tu toplnu što izalzi iz njih, iz  naših stari didova i baba koji su to radili jer su oni postigli putno samo s motikom i mašklinom od građenja kuća do rada na zemlji.

Dio alata daju mu prijatelji, nešto kupuje, a ponekad ih pronalazi na otpadu. Ideje dobiva većinom noću, a motike i pijuke pretvara u umjetnička djela uz pomoć prijatelja Josipa Gizdića koji ih zavaruje.

Goran skulpture radi za svoj gušt , ali rado ih i daruje: Od prijatelja sin mi je dobio sina, i napravio sam mu skulpturu kako velika motika doji male - ima tu topline, kaže.

Neke eksponate napravi za sat vremena, za neke mu treba više mjeseci. Kad mu motike i mašklini dosade, onda će se posvetiti radu s kamenom kaže Bolanča.