Centar za rehabilitaciju Silver traži volonterske obitelji!

Centar za rehabilitaciju Silver moli za pomoć! U centru imaju štence koji su spremni za odlazak u volonterske obitelji koje bi pomogle u njihovu odgoju.

Bez volonterskih obitelji školovanje pasa pomagača bi bilo nezamislivo, ističu iz Centra. Socijalizacija podrazumijeva odrastanje šteneta u zrelu jedinku sa kompletno izgrađenom osobnošću i priviknutu na sve životne sredine i okolnosti u kojima se budući korisnik psa pomagača može naći.

Tijekom socijalizacije, Centar Silver obiteljima pruža stručnu pomoć i podmiruje sve troškove prehrane, opreme i liječenja psa. Program socijalizacije obuhvaća kontinuiranu brigu o volonterskim obiteljima socijalizatora i štenadi smještenoj u obitelji u dobi od 2 mjeseca do 16 – 18 mjeseci starosti, odnosno do ulaska u program školovanja.

Nakon završetka programa socijalizacije uzgojni psi ostaju smješteni u volonterskoj obitelji. Uzgojne ženke ostaju u programu do 8 godina starosti ili do četvrtog štenjenja nakon čega se umirovljuju.

Odlaskom na školovanje kontakt obitelji sa psom se nastavlja kroz zajednička druženja vikendom. Školovanje, neovisno o programu, traje osam mjeseci.
Mislite li da je Vaša obitelj prava sredina za socijalizaciju psa koji će biti svakodnevna pratnja i neophodna pomoć osobi s invaliditetom, javite telefonom/faksom na broj 01/2394 450 ili na e-mail: centar.silver@czrs.hr.