U zagrebačkom ZOO-u 'Eko akademija' za školarce

Iz zagrebačkog Zoološkog vrta izvijestili su kako su u ZOO vrtu za osnovnoškolce priredili tradicionalni edukativno-zabavni program, Eko-akademiju, koja povezuje ekologiju i STEM područje tj. znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.

Eko akademija namijenjena je učenicima od 2. do 6. razreda, a do nedjelje, 8. travnja održava se u dva termina, od 8 do 14 sati te od 12 do 18 sati. Školarce je u programe Eko akademije moguće upisati putem mrežne stranice zagrebačkog Zoološkog vrta.

Ove godine Eko akademija ima dva različita programa - Majstore istraživače i Kreativne genijalce. Prvi program naglasak stavlja na proučavanje, istraživanje i logičko zaključivanje, a drugi je orijentiran na kreativnost te uporabu kreativnosti i mašte pri rješavanju problema. Kroz programe se djecu potiče na razvijanje timskog duha i korištenje najnovijih tehnologija.

Eko akademiju iz godine u godinu unaprjeđujemo i obogaćujemo. Cilj nam je kod što većeg broja djece razviti zanimanje za STEM područje, tj. znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku. Djeca su pritom rođeni istraživači - prirodno su znatiželjna, a uz edukatore koji strastveno vole znanost, ali je znaju pretvoriti i u igru, najmlađi lako upijaju nova znanja, rekao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

Djeci želimo pokazati da je znanost mnogo više od 'učenja napamet dosadne teorije'. Znanost nam pomaže da bolje upoznamo sebe, ali i sve što nas okružuje - biljke, životinje, pojave Kako bi djeca zavoljela STEM područje, približavamo ga na način na koji se to čini u školama i muzejima zapadne i sjeverne Europe. U znanost djecu treba uključivati, a ne isključivati, rekla je edukatorica Marija Starčević.