Nemoš' ukrasti predstavu!

11. izdanje KRADU - Kazališne revije Akademije dramske umjetnosti i ove godine predstavlja nove studentske kazališne nade.

Do 8. travnja na sceni u Frankopanskoj 22 na programu je sedam predstava, od kojih će pet biti premijere. Festival KRADU i ove je godine u organizaciji studenata produkcije i izvedbi studenata kazališne režije i radiofonije, dramaturgije i glume.

Kod nas se barem jednom tjedno nešto događa i građani grada Zagreba u velikom broju sudjeluju u našim programima – to su izložbe, plesne i kazališne predstave, filmske projekcije, filmski i kazališni festivali,  kaže dekanica Akademije dramske umjetnosti Franka Perković.

Želja studenata bila je prenijeti jasnu poruku o tome kako je odlazak u kazalište nezamjenjiv doživljaj koji se ni na koji način ne može rekreirati. Ovo je i izvrsna prigoda da ih uoče budući poslodavci.

Mislim da za sve nas to važno – i za nas producente, i za redatelje koji imaju svoje premijere, i za glumce... Mislim da svi mogu profitirati od toga,  komentira producentica Kim Kukuruzović, a njezina kolegice Bruna Trze dodaje: To je slobodan projekt – nema mentorstva, nema nadzora profesora, ništa ne radimo za ocjenu, nego zato što želimo i kako želimo. Tako da nas publika može vidjeti u najčistijem svjetlu.

U bogatom popratnom programu su i zanimljiva predavanjima, radionice i kviz. KRADU će ugostiti i studente glume i njihova profesora, uglednog kazališnog redatelja Borisa Morozova s Državnog instituta za kazališne umjetnosti - GITIS iz Moskve koji će se u večeras predstaviti s dramskim klasicima.

Festival KRADU možete pratiti i na Facebooku.