Počinje 14. Anarhistički sajam knjiga

Ovogodišnji Anarhistički sajam knjiga, koji će se do 8. travnja održavati u zagrebačkom AKC-u Medika, donosi niz diskusija i predstavljanja o antiautoritarnim i slobodarskim temama.

Bit će riječi o dosadašnjem iskustvu rada samoorganiziranog nogometnog kluba Zagreb 041, koji već tri godine djeluje kao sportski i društveno aktivan kolektiv, te o Španjolskom građanskom ratu i revoluciji koja se odigrala na Iberijskom poluotoku.

Program obrađuje i teme poput anarhosindikalizma danas ili islamofobije kao fenomena čija se pojava snažno odražava u arapskom svijetu.

Tijekom tri dana sajma biti će dostupno na stotine antiautoritarnih i anarhističkih naslova, a na sajmu sudjeluju kolektivi i inicijative iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Njemačke, Italije, Austrije, Danske, Francuske, Velike Britanije, najavljuju organizatori sajma.

Osnovna ideja sajma je, ističe se u najavi manifestacije, predstaviti anarhističku i slobodarsku literaturu i djelovanje što širem krugu ljudi, te stvoriti mjesto susreta i otvoriti diskusije važne za sam pokret i društvo.