Nacionalna kampanaj 'Čitaj mi!' slavi 5. rođendan

Peti rođendan nacionalne kampanje 'Čitaj mi!' obilježava se u Splitu do petka 6. travnja 2018. na dječjim odjelima Gradske knjižnice Marka Marulića Split. Organiziran je bogat program čitanja s brojnim splitskim književnicima, pjesnicima i djecom iz vrtića.

Središnja proslava 5. rođendana održat će se u subotu, 7. travnja, u 11.45 u Gradskom kazalištu lutaka Split u suradnji s Hrvatskim čitateljskim društvom - Ogranak Split, Komisijom za knjižnične usluge za djecu i mladež i Komisijom za čitanje Hrvatskog knjižničarskog društva te Odjelom za djecu i mlade Gradske knjižnice Marka Marulića.

U 11 sati na programu Kazališta je predstava 'Som na cilome svitu' prema tekstu Olje Savičević Ivančević i u režiji Renate Carole Gatice.

Nakon predstave, u 11.45 slijedi naša proslava: čitaju osobe iz javnog života Grada Splita te šalju poruku da je čitanje od najranije dobi odgovornost svih u društvu. Svatko od njih čita jednu pjesmicu iz svoje omiljene slikovnice ili knjige.

Čitaju:
Ana Pezo
, savjetnica pravobraniteljice za djecu, dr. sc. Joško Markić, ispred Hrvatskog pedijatrijskog društva (partner Kampanje) - Ogranak Split, Dragan Lisica, ispred Hrvatskog logopedskog društva (partner Kampanje) - Ogranak SDŽ, Ana i Lucija Zaninović, olimpijske tekvandoistice, Stipe Božić, planinar i putopisac, Vjekoslava Huljić, književnica za djecu i mlade, novinarka Ljubica Vuko, novinarska obitelj Klarić i gosti iznenađenja.

Zapjevat će djeca polaznici početničkog solfeggia Glazbene škole 'Josip Hatze'.

Nakon čitanja u Kazalištu, sudionici odlaze na Rivu i na promotivnom štandu dijele slikovnice i balone.