'Krleža, stani u red'

Da trenutno živi i radi velikan poput Krleže - bismo li ga u 21. stoljeću uopće prepoznali? Ushićuju li nas danas pisci poput političara, sportaša i estradnih zvijezda? Projekt 'Krleža, stani u red' autorice Vesne Mačković sugerira odgovor.

Nakon nastupa u New Yorku, Brazilu, Moskvi, Sankt-Peterburgu i Kazahstanu, autorica Vesna Mačković donijela je nešto novo, drugačije i intrigantno u Zagreb. Predstava s pjevanjem i hranjenjem - tako je svoj rad 'Krleža, stani u red' nazvala autorica.

Ja sam imala veliku želju napraviti radiofonijski rad o Krleži prema njegovu Djetinjstvu u Agramu međutim to nije bilo moguće zbog autorskih prava i onda sam iz nekakvog prkosa napisala svoj tekst s tim situacijama,  objašnjava autorica i izvođačica Vesna Mačković.
Uz kazališne elemente, umjesto samog Krleže, autorica se poigrava i multimedijalnim alatima, a zatim servira publici grickalice i himnu.

Ovdje je baš njegova aura, taj neki fokus, smisao velikog umjetnika, velikog književnika,  komentira glumac Vilim Matula.

U redu za ulaznice publika ne može stajati jer nakon premijere nema repriza, no uoči premijere stigla je nagrada za radijsku verziju projekta: emisija iz ciklusa Ars Acustica u produkciji Dramskog programa Hrvatskoga radija dobila je priznanje studentskog žirija Sarah Lawrence Collegea u New Yorku.

HRT-ova radijska emisija Ars Acustica nagrađena u New Yorku