Sjajan hobi i za slijepe - quilling

Već 70 godina Udruga slijepih Zagreb radi na osposobljavanju, zapošljavanju i savjetovanju slijepih i slabovidnih osoba te osmišljava njihovo slobodno vrijeme. Jedna od aktivnosti je quilling - umjetnost dizajniranja ukrasa od papira.

Tehnika quillinga sve je popularnija. Tomu pridonosi i niska cijena materijala. Voditeljica radionice quillinga u Udruzi slijepih Zagreb, Karolina Brukner, objašnjava: Od materijala za početak su potrebne trakice od papira u raznim bojama, iglom s kojom radimo, namotavamo i koristili smo češalj  na koji se isto tako namotavaju papirići na razne načine i onda sa prstima svijanjem i ljepljenjem dobivamo elemente.


Ljubav prema quillingu prije godinu dana otkrili su u Udruzi slijepih Zagreb, gdje petero članova i volontera marljivo jednom tjedno dolazi na radionicu. Žale što ne mogu vidjeti svoje radove, već ih samo pipaju. Motivi iz prirode nalaze se na slikama i nakitu koji izrađuju. Nedavno su imali i izložbu. Iako slijepi,


Uz Davora, na radionicu dolazi i Božo, koji je uključen u brojne aktivnosti Udruge. Igra pikado, kugla, ide na jogu i u teretanu, no najviše voli quilling. U Udruzi slijepih Zagreb druženja su redovita. To je mjesto gdje ponajprije dobivaju potporu. Članovi grupe za quilling svoj su radni vijek završili pa sada slobodno vrijeme posvećuju onome što vole - papirnatom filigranu.