Ekstremna biciklistička spust utrka World cup - Downhill Lošinj

Tristotinjak natjecatelja iz zemalja cijeloga svijeta od 21. do 22. travnja spuštat će se 1,8 km dugim stazama i vidikovcima otoka vitalnosti, natječući se u ekstremnoj biciklističkoj spust utrci World cup - Downhill Lošinj.

Ekstremno biciklističko natjecanje ili spust 'Downhill' nastalo iz proljetnih treninga slovenskih biciklista, održat će se u organizaciji Atletskog kluba Lošinj i Mountain bike kluba iz Trbovlja. Biciklistički vikendi, miomirisne staze otoka vitalnosti s jedinstvenim pogledom, zanimljive prepreke šumskih putova te profesionalna organizacija brdsko- biciklističkih utrka, privući će brojne natjecatelje, ali i gledatelje iz cijeloga svijeta.Ova se itrka smatra unikatnom jer će natjecatelji pedalirati kroz urbano područje, što će biti prvi takav slučaj u svjetskom kupu. Također, Red Bull Media House te 19 televizijskih kuća koje će otkupiti prava prijenosa, prijenosom uživo omogućit će sliku u 99 zemalja, a očekuje se da će utrku uživo pratiti više od milijun gledatelja.


Organizatori i sudionici s veseljem iščekuju ovogodišnju, ali i utrku u 2018. godini, u vrhunskoj suradnji i organizaciji.  Kako će sve to izgledati u Dobrom jutru su rekli Dalibor Cvitković, direktor - Turistička zajednica Grada Malog Lošinja, Sebastjan Zmrzljak, predsjednik - MTB Trbovlje (Slovenija) te Lovro Hesky, dopredsjednik - AK Lošinj.