Junaci Pavlove ulice s mladim nadama ZKM-a

Pedagoško-stvaralački rad s djecom i mladima u ZKM-u traje neprekidno punih 70 godina.  Povodom sedamdesete obljetnice ZKM-a, Učilište je pripremilo novu predstavu za mlade prema poznatom romanu Ferenca Molnara Junaci Pavlove ulice.

Razvoj najmlađe publike koja će postati stalna kazališna publika velik je zalog za budućnost kazališta - kazališno obrazovanje oduvijek je bilo dio kazališnog stvaralaštva. Njegujući ideju mladi za mlade, uvijek aktualno pitanje neugasive potrebe za prostorom igre postavljaju upravo polaznici ZKM-ova Učilišta kao izvođači. Što se događa kad se za isti komadić zemlje bore dvije skupine dječaka koje kao i svako dijete imaju jednako pravo na igru? Kakve kvalitete krase nekoga koga ćemo nazivati junakom? Na ta i još brojna druga pitanja odgovor pokušava dati čak 25 neustrašivih ZKM-ovih junaka – Toma, Antun, Luka, Branimir, Matija Tin, Dominik, Borna, Jona, Karlo, Jackson, Omer, Jan, Leon, Carlos, Jean, Sven, Marko, Timon, Lav, Luka, Valent, Mark, Antonio, Luka i Fran.

Neki od njih sigurno će postati profesionalni kazalištarci i filmaši, ali ipak je najvažnije da su već postali zaljubljenici u kazalište, stoji na stranicama ZKM-a.

Predstavu režira mlada redateljica Lea Anastazija Fleger, dramatizaciju potpisuje dramaturginja Nikolina Rafaj, autor glazbe je Milorad Stranić, scenografkinja Marta Crnobrnja, a asistentica i dramska pedagoginja Grozdana Lajić Horvat.