Trening u paru

Nekoliko je razloga zašto je trening u paru poticajan. Kompetitivan je, dvoje se ljudi ipak nadmeće u izvođenju i trajanju vježbe, no istodobno je i motivirajući jer nas partner bodri da učinimo još više i još bolje.

Takav je trening dobar i zato jer se može izvoditi svugdje, u prirodi i kod kuće. Možete imati mnoge rekvizite, a katkada je dovoljna i težina tijela. No najvažnije od svega je što takav trening može biti iznimno maštovit.Ako samo pokušate sjesti jedno do drugoga i priljubiti dlan o dlan te potiskivati, već ste napravili vježbu za mišiće ruku. Ili ako se naslonite leđima jedno o drugo i polako spuštate u čučanj! Mnogo je kombinacija, a neke ćete, nadamo se, otkriti i sami. Lopte, užad, gume koje možete kupiti u trgovini galanterije, boce s vodom, sjajni su rekviziti za vježbanje. Čak i dok sjedite možete izvoditi korisne vježbe za noge, stražnjicu ili trbuh. Vrijednost ovog treninga jest da neke vježbe  možete i  izvoditi sami, no kako smo ustanovili na početku, u paru je zabavnije.

Kineziologinja Lejla Dizdarević Brković osmislila je zanimljive i korisne vježbe koje su na našim internetskim stranicama. S punim se povjerenjem možete prepustiti njezinim prijedlozima a za sve ostalo pogledajte stranice studija In Shape.