Dunav bi trebao postati turistički adut Vukovara

Grad Vukovar pojačano ulaže u razvoj i jačanje kontinentalnog turizma. U protekle dvije godine smještajni kapacitet je povećan za 300 ležaja. Radi se i na infrastrukturi kako bi se omogućilo poduzetnicima da svoje objekte izgrade na samom Dunavu. Turistima bi tako pružili potpuni doživljaj te snažne i velike rijeke.

Obitelj Buntić otisnula se u turističke vode prije četiri godine. Vukovar ukupno ima tek oko 1100 ležaja i u tom nedostatku vidjeli su svoju priliku. 2014. imali su pet soba i oko petsto noćenja na godinu. Danas se broj soba popeo na deset, a noćenja su utrostručili. Sve su, kažu, napravili svojim rukama, a od turističke zajednice u budućnosti očekuju mnogo više.

Od ukupno 27 privatnih smještaja koji se nalaze u Vukovaru tek je jedan hotel. Najveća prednost koju grad ima svakako je Dunav, no njegov turistički potencijal do danas je ostao neiskorišten. Naime, niti jedan ugostiteljski objekt nije smješten na toj rijeci.

Grad je uložio sredstva u obuku deset turističkih vodiča kako bi zadržali turiste koji kruzerima dolaze u Vukovar, ali nažalost samo da bi se ukrcali na autobuse za Baranju. Građani pak smatraju da je Dunav odavno trebao biti iskorišten u turističke svrhe.

Pred Turističkom zajednicom i Gradom velik je posao kako bi iskoristili sve što Vukovar može. Proteklih godina infrastruktura je gotovo dovršena što je svakako preduvjet za nove projekte.