Nova dječja festivalska zvijezda u Zagrebu

U našu glavnu metropolu uskoro stiže Zagifest, međunarodni dječji festival koji će se održati 28. i 29. travnja u Histrionskom domu, u organizaciji Udruge Do Mi So, a u svom premijernom izdanju ugostit će mlade i talentirane glazbenike iz brojnih europskih zemalja.

Iako su proteklog mjeseca na adresu festivala stigle brojne prijave, bilo je potrebno zadovoljiti nekoliko kriterija za ulazak u najuži izbor. Naime, prijaviti su se mogla samo djeca od 5 do 14 godina, pjesme nisu smjele biti duže od četiri minute, a jedan od uvjeta je i bio da su pjesme autorske, nikada prije izvođene ili objavljivane.

One koje su zadovoljile sve uvjete prema mišljenju stručnog žirija natjecat će se krajem travnja u Zagrebu, a ona najbolja kući će ponijeti laskavu titulu prve pobjednice festivala Zagifest.

Sretni smo i ponosni što nakon višemjesečnih priprema možemo najaviti prvo izdanje Zagifesta, festivala koji će u Zagreb u narednim godinama dovoditi brojne talentirane mlade pjevače iz cijele Europe. Svi će gosti festivala dobiti priliku predstaviti zemlju iz koje dolaze, svoju kulturu, umjetnost i tradiciju na druženjima koje smo organizirali prije početka natjecateljskog dijela, izjavila je Iva Kuzman, ispred organizatora festivala.

Želja nam je da Zagifest svoj djeci ostane u uspomeni kao nešto puno više od samog natjecanja. Želimo da se vrate svojim kućama bogatiji za nova prijateljstva i da se kroz zajednička druženja uče o toleranciji i razumijevanju te nadilaženju kulturnih, vjerskih ili etničkih razlika. Vjerujemo da će nas Zagifest kroz ljubav i glazbu podsjetiti na jedan puno ljepši, topliji i neviniji svijet na koji smo zaboravili, dodala je.

Osim natjecateljskog dijela, gosti festivala će tijekom boravka imati priliku upoznati hrvatsku kulturu i tradiciju jer je za njih osmišljen svakodnevni program koji, između ostalog, uključuje obilazak kulturno-povijesnih znamenitosti grada, posjet zoološkom vrtu te završni koktel pod nazivom Hrvatska večer gdje će biti prezentirana hrvatska nacionalna kuhinja i starogradska glazba.

Više informacija može se pronaći na službenoj internetskoj stranici te Facebook stranici.