Nikica Gabrić gostovao u HRT-ovoj emisiji U svom filmu

U sinoćnjemu izdanju emisije U svom filmu Hrvatske radiotelevizije (HRT) gostovao je vlasnik prve privatne sveučilišne klinike, koja je ujedno i jedina hrvatska međunarodna poliklinika s osam podružnica u široj regiji, Nikica Gabrić.

Ovih je dana proslavio dvadesetu obljetnicu otvaranja privatne oftalmološke prakse, a kaže da je jedini recept koji priznaje mnogo rada i želje, ali i odricanja.

Nakon deset tisuća sati u nekome poslu postaješ vrhunski stručnjak, no u hrvatskim je uvjetima bilo mnogo izazova, istaknuo je Nikica Gabrić i prisjetio se doba kada je iz maloga Metkovića 1979. godine došao u Zagreb studirati medicinu i kada je imao kompleks provincijalca. Ubrzo je postao jedan od najboljih studenata i brzo se nametnuo.

Kada je kao najmlađi ravnatelj klinike napustio zagrebačku Kliničku bolnicu Sveti Duh i otišao u poduzetničke vode, nije bilo mnogo onih koji su mu vjerovali. Najvažniji je razlog tomu, kako kaže, bila želja da sam vlada situacijom i da ne mora razmišljati je li politički podoban ili ne, što mu je nekoliko puta određivalo tijek karijere. Iz toga razdoblja poznaje i bivšega hrvatskoga predsjednika Ivu Josipovića, koji je također sudjelovao u emisiji, rekavši da mu je Nikica Gabrić drag i uspješan prijatelj kojega poznaje još iz omladinskih organizacija bivše države.

I Milijan Brkić već dugi niz godina prijateljuje s Nikicom Gabrićem, koji mu je ponudio posao kada je ostao na cesti i s kojim ga danas veže veliko prijateljstvo i kumstvo. Milijan Brkić je istaknuo kako je profesor Gabrić mnogo puta besplatno operirao mnoge ljude koji si ne mogu priuštiti njegovu uslugu i da je njegova misija stvaranje pozitivna okružja i novih vrijednosti.

U razgovoru s urednicom i voditeljicom emisije Tončicom Čeljuskom Nikica Gabrić je istaknuo da je svoj poslovni sustav izgradio zaduživši se više od 20 milijuna eura, a najveći je strah osjetio kada mu je banka nekoliko godina zbog dijela kredita u švicarskim francima bila za vratom. Sada je to iza njega, posao širi na države u regiji, a perspektivu vidi i u Europi. Gabrićeva je velika strast proučavanje svemira i njegovih tajna, a odličan je i motivacijski govornik kojega redovito pozivaju na razne događaje da potakne i nadahnjuje ljude.

Snimka emisije U svom filmu dostupna je putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi. Podrobniji podatci o programskim sadržajima Hrvatske radiotelevizije dostupni su na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije hrt.hr i na podstranicama za novinare press.hrt.hr.