I vukovarski mališani u projektu 'Vrtići i škole na tržnicama'

U sklopu projekta 'Vrtići i škole na tržnicama', koji je pokrenula Udruga hrvatskih tržnica i u koji se uključio i grad Vukovar, novu Gradsku tržnicu su posjetila djeca vukovarskih dječjih vrtića te kroz edukaciju i igru stjecala znanja o važnosti konzumacije domaćih, svježih proizvoda te zdravog načina prehrane.

Svakom djetetu tim je povodom gradonačelnik Ivan Penava poklonio edukativnu slikovnicu 'Šetnja tržnicom' autorice Marije Martinko. Želimo na najmlađe djelovati i stvoriti kod njih svijest da se najzdraviji proizvodi zapravo mogu kupiti na gradskoj tržnici, poručio je Penava i dodao kako se konceptom izgradnje tržnice, u koju je uloženo 22 milijuna kuna, željelo pomoći i malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima u plasmanu njihovih proizvoda.

Gradska tržnica Vukovar uključila se i u projekt Udruge hrvatskih tržnica 'Certificiranje seljačkih tržnica', kojim se postiže pravo na uporabu zaštićenih oznaka 'Proizvodi hrvatskog sela'. Projekt se provodi od 2006. godine i njime je trenutačno obuhvaćeno 16 hrvatskih gradova te oko 600 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.