Otkrivena vremenska kapsula najstarijeg zagrebačkog hotela

Hotel Palace proslavio je 111. godina postojanja. Tom prigodom javnosti je premijerno predstavljena vremenska kapsula, starim krasopisom napisan dokument koji je prošle godine slučajno pronađen prilikom obnove dvorane za sastanke.

Hotel Palace izgrađen je 1891. godine., a 16 godina poslije počinje raditi kao prvi organizirani hotel u Zagrebu. Tijekom prošlogodišnje obnove u temeljima zgrade pronađena je stakleno bakrena kapsula s tekstom na njemačkom i hrvatskom jeziku u kojem se opisuje presjek društvenih događaja krajem 19. stoljeća.

Da  kapsula ima veliku vrijednost, potvrđuje  ravnateljica Hrvatskog restauratorskog zavoda Tajana Pleše. S obzirom da je ideja bila baš ta da se na skrovitom mjestu neke značajne poruke pošalju nekoj budućoj genereciji, nama je od velike važnosti kada se tako nešto pronađe. 

Hotel Palace kao najstariji zagrebački hotel, jedini u gradu nosi kategoriju hotela baštine, istaknula je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld. To je još jedan razlog zbog čega je turistička zajednica grada Zagreba posebno ponosna, da hotel Palace može predstaviti po svim kontinentima u sklopu svih naših prezentacija kada predstavljamo destinaciju grada Zagreba kroz sve što grad Zagreb svojim gostima može pokazati.

Hotel Palace ima 4 zvjezdice, 116 soba i 6 apartmana, a da se gosti u njemu osjećaju kao kod kuće, brine se 60 zaposlenika.