Mariah Carey otkrila da ima bipolarni poremećaj

Pop zvijezda Mariah Carey otkrila je da pati od bipolarnog poremećaja i krenula je s liječenjem. Pjevačica, koja je zbog raspona glasa od pet oktava postala jedna od najuspješnijih glazbenica 1990-tih, kaže da je odlučila izaći u javnost kako bi skinula stigmu s mentalnih bolesti.

Sve donedavno živjela sam u poricanju i izolaciji i stalnom strahu da će netko to otkriti, rekla je za časopis People. Carey, koja je u kasnim 40-tim godinama, kaže da je dugo mislila da ima problema sa spavanjem, ali da se insomnija i nervoza pretvorila u lakši oblik bipolarnog poremećaja, poznat kao manična depresija. Bila sam tako usamljena i tužna, čak osjećala krivicu što nisam radila ono što se sam trebača činiti za svoju karijeru, rekla je. Bipolarni poremećaj vas ne mora posve određivati i nedam da me to kontrolira.

Carey je priznala da pati od bipolarnog poremećaja II., koji ima blaže epizode od bipolarnog poremećaja I. Od tog poremećaja pati 2.8 posto osraslih Amerikanaca, pokazuju podaci Nacionalnog instituta za mentalno zdravlje.