Osnovana turistička zajednica Središnja Podravina

Sedam podravskih općina osnovalo je jednu turističku zajednicu. Iako su  prije osnivanja Središnje Podravine neke općine imale vlastite turističke zajednice, osnutkom jedinstvene ustanove općine će s manjim troškovima biti učinkovitije u razvoju kontinentalnog turizma.

Virje ima Zavičajni muzej, Narodnu knjižnicu, Etnografsku zbriku Josipa Turkovića i prezentaciju tradicijskoga tkanja. Martinjski dani i Međunarodni festival malih izvornih kolača Prkačijada najveće su virovske manifestacije, a virovska mazanica zaštićena je slastica. O cjelokupnoj turističkoj ponudi Virja sada se može doznati na jednome mjestu - turističkoj zajednici Središnja Podravina. Slično je stanje i u šest općina koje koje su osnovale Središnju Podravinu.  

Podravci žele da sve te manifestacije kao sve ono što smatraju vrijednim dođe vidjeti što veći broj turista - domaćih i stranih. Jedna od prepreka je i nedovoljan razvoj turističke infrastrukture, primjerice bez većih smještajnih kapaciteta. 

Dio tih teškoća nastojat će se prevladati povezivanjem  i stvaranjem  jedinstvene turistčke ponude za svih sedam općina - Virja, Drnja, Hlebina, Legrada, Molvi i Novigrada Podravskog.