"Pehar stavim na policu i već razmišljam o slijedećem"

Tek mu je osamnaest godina a osvojio je stotinjak pehara i medalja s raznih moto utrka.  Sport je skup, treninzi teški a skroman i samozatajan Martin Vugrinec uz pomoć svog oca konkurira svjetskim vozačima.

Novomarofčan Martin Vugrinec je motociklist koji rastura na europskim trkačim stazama, obara brzinske rekorde. Tek mu je osamnaest a već se utrkuje s prvacima moto sporta.

Martin je imao prilike voziti se s eminentnim svjetskim imenima poput Breda Vidnera, Revija Gardnera, to će nekim gledateljima nešto značiti, mnogima neće, ali Martin je brži od tih eminentnih imena, otkriva Martinov otac Ivica Vugrinec.

Martin je običan momak iz susjedstva. Maturant je novomarofske gimnazije, odlikaš. O kakvom je talentu riječ pokazuje sva sila pehara, medalja - 2017. je proglašen najboljim motociklistom Hrvatske, osvojio je prvenstvo Alpe Adria, nastupao na Red Bull Rookies kupu.

Ponosan je na sve to, otkriva Martin, no nikad nije zadovoljan s onim što je postigao i kad osvoji pehar, stavi ga na policu i već razmišlja o drugoj nagradi ili utrci.

Nije uvijek sve išlo glatko. Vrtoglave brzine donose padove, koji mogu biti vrlo teški - pokazuju to i brojni prijelomi.

Dosta sam se ozlijeđivao, najčešće sam lomio ruke, nema kosti koje nisam polomio, noge još srećom nisam. Treba biti psihički jak i izdržati kad se vratim u utrku poslije treninga, kaže Martin.

Odrastao je u sportskoj obitelji, ljubav prema brzini usadio mu je otac koji se i sam natjecao. Danas - sve ulaže u Martina. Za utrke se pripremaju sami. A razvijene zemlje u svoje vozače ulažu, na velikim natjecanjima imaju sve što im je potrebno. Martin i Ivica često improviziraju.

Za deset godina Martin se vidi na Svjetskom prvenstvu. Kaže, ako vas vaši snovi ne plaše - nisu dovoljno veliki!

Sport je skup, obitelj ulaže sve što ima, sponzori su rijetki. No, uspješne sportske priče najčešće i zvuče poput ove.