Obnovljen grobnički automotodrom

Grobnički automotodrom dobio je novi sloj asfalta nakon 40 godina upotrebe. Stari sloj asfalta više nije udovoljavao novim propisima za auto i moto utrke. Među prvima su novu stazu isprobali motociklisti iz Njemačke i Austrije.

Auto moto klub Kvarner i Automotodrom Grobnik uložili su više od 10 milijuna kuna u obnovu staze za auto i moto utrke. Ovakav asfalt postavljen je na nekoliko staza na kojima voze bolidi Formule jedan i motocikli na utrkama svjetskoga prvenstva.

Tommy Wagner vozi utrke na Grobniku gotovo bez prekida još od 1987. godine pa može dobro prosuditi razliku između stare i nove staze. Dobili ste stazu svjetske kvalitete, kakve se svuda grade. No gledajući unatrag, stara je staza bila brža, mogli ste voziti 3-4 sekunde brže i po mokrom i po suhom vremenu, objašnjava Tommy.

Nostalgija je normalna u ovakvim prilikama jer dio sjećanja s Grobnika odlazi u povijest. No obnovljena staza s novim rubnicima i odbojnicima koji se još postavljaju, omogućuje nastavak velikih natjecanja kao što su Svjetsko prvenstvo motocikala prikoličara i Alpe adria kup. Za daljnji iskorak treba pričekati nove velike investicije u grobnički automotodrom.