17. državna smotra radova učenika s teškoćama u razvoju

Središnji gradski trg u Koprivnici danas je  Hrvatska u malom. Na 17. državnoj smotri radova učenika s teškoćama u razvoju, svoje radove predstavljaju učenici i mentori iz 28 hrvatskih škola. Domaćini smotre su Obrtnička škola Koprivnica i Agencija za strukovno obrazovanje.
Marko je učenik trećeg, završnog razreda Srednje škole 'Arboretum Opeka' iz Marčana. Na državnoj smotri radova učenika s teškoćama u razvoju svoju školu predstavlja s biljem i cvijećem koje su sami uzgojili. S drugog kraja zemlje, iz Dubrovnika na koprivnički trg stigle su slastice koje su pripremili učenici tamošnje turističko ugostiteljsko škole. Prvi put  i oni  školuju pomoćne kuhare. Troje će ih ove godine završiti školu. Iz Rijeke je stigla ekipa iz srednje ekolomske škole. Škola ima 20-ogodišnje iskustvo školovanja učenika s teškoćama.

Iako  možda sve škole nemaju iste uvjete, izloženi radovi učenika pokazuju da se u svim dijelovima Hrvatske nastoji omogućiti  djeci s teškoćama u razvoju da steknu neko zanimanje. Državna smotra u Koprivnici održana je 17. godinu zaredom i bila je prigoda za upoznavanje i razmjenu iskustava kako bi školovanje učenika s teškoćama bilo još kvalitetnije.